Translate

OnTopList.Com blog directory

Monday, September 1, 2014

Tema dana : blokirani ste, a trebate devizni račun?

U blokadi ste? FINA Vam je sve onemogućila, a zaštićeni račun ne možete koristiti za otvaranje MasterCard (makar i "prepaid") kartice!

Dobro bi Vam došla prepaid kartica (npr. MasterCard)  za kupovinu ili za uplate na Vaš račun?

Dosta ljudi širom naše domovine imaju neupotrebljive račune, platni servisi su im nedostupni, a ne mogu koristiti ni pogodnosti takvih usluga. Payoneer nije nepoznat, za one koji ne znaju, neka malo pogledaju, uz jednu malu napomenu : kada se pridružite Payoneer-u, na način da ovdje kliknete na link, dobivate odmah u startu 25 USA$ od strane Payoneer-a kao nagradni bonus.

Nećemo Vam lagati, toliko ćemo tada dobiti i mi. 
Kvaka? Nema je. 

Payoneer je relativno nov i naravno da traže načine samoreklamiranja, a akciju vrijedi iskoristiti dok traje. 

Da li se plaća članarina? Da, plaća se, ali tek nakon prve uplate koju ćete dobiti na Payoneer servis. 
Koliko košta? Otprilike 17 kn mjesečno, toliko otprilike više/manje košta i kod nas, samo možda uvijeno u neki drugi celofan. Ali da ne bismo napisali nešto pogrešno, uvjerite se i sami pogledajte i pročitajte.

Ima jedna velika prednost Payoneer MasterCard kartice : ako imate blokirane račune u HR, dobro znate da ne možete otvoriti ni koristiti ni jedan drugi račun u HR a da ga se automatski ne blokira. Payoneer je američka firma, stoga se taj račun ne može blokirati, što znači da možete kako primati sredstva tako i koristiti sredstva sa tom MasterCard karticom, kako u Lijepoj Našoj tako i u cijelom svijetu. Jedino što treba pripaziti jest to da se eventualno na kraju godine određena primanja iskažu i na to plati odgovarajući porez, jednako kao što biste to napravili i sa bilo kojim primanjima u HR. Za te detalje najbolje je da se obratite nekom knjigovođi kako ne biste imali nekih naknadnih problema (a nisu potrebni, sve je jednostavno i - zakonito!).

Možda još jedno pojašnjenje na kraju: koliko košta članarina? Normalno je da izdavanje kartice samo po sebi košta i da se članarina mora platiti. Međutim, Payoneer servis je ovdje po tom pitanju vrlo zanimljiv : ako se preko našeg linka učlanite, da, mi zarađujemo 25 USA$, ali toliko jednako dobivate i Vi. Članarina je oko 35 USA$ (koji dolar više ili manje, nebitno za ovu priču), znači, ostat će Vam još nekih desetak USA$ za nadoplatiti. Ukoliko i Vi postanete "affiliate" partner, tada učlanjenjem samo jednog prijatelja/člana, dobivate novih 25 USA$ (kao i taj novi član), stoga ispada da samo "pomažući" reklami Payoneera možete bez stvarne uplate sredstava platiti svoju članarinu, a pri tome i dodatno jednostavno zaraditi. Nije puno, ali ostvarili ste cilj: imate MasterCard karticu (prepaid), pa ako želite nešto kupovati preko eBay-a (tada možete otvoriti i PayPal račun), to postaje mnogo lakša misija nego bez MasterCard kartice ! A uz to... ponešto možete i zaraditi.

(Sličan/ili isti/ tekst je objavljen i na našoj facebook stranici, s obzirom da smo autori ovog bloga a ujedno i autori tekstova na facebooku, udostojili smo se napraviti copypaste ovog teksta, iako to možda nije mudro zbog Google tražilice :xD:, ali u ovom slučaju - riskirat ćemo "penalties" by Google)

No comments:

Post a Comment

I will appreciate any your comments you may leave here... Cijenim svaki vaš komentar kojeg možete ovdje napisati...